Григор Димитров се класира за полуфиналите на турнира от сериите "фючърс" на клей в Трир (Германия) с награден фонд 10 000 долара, след като постигна две победи в един ден.

Първо се справи със словака Адриан Сикора (номер 669 в света) с 6:2, 7:5, а по-късно се наложи и над Никита Кривонос (САЩ) с 6:3, 6:4.

Григор започна невероятно двубоя, като набързо дръпна с 3:0.

След това обаче се стигна до 4:3. Григор не се поддаде на напрежението и спечели следващите два гейма, а с тях и сета с 6:3.

Във втората част Кривонос поведе с 1:0, но Григор успя да пробие за трети път подаването на американеца в мача и поведе с 3:1. Последваха няколко гейма, в които посрещащите успяваха да пробият, но в крайна сметка Григор задърва преднината си и след 6:3, 6:4 се класира за полуфиналите.

Там българинът ще се изправи срещу влезлия в основната схема като "щастлив губещ" Якуб Лустик от Чехия. Той е на 21 години и се намира на 1272-ра позиция в ранглистата. Досега в кариерата си няма почти никакви успехи, като най-доброто му постижение е достигането до полуфинала в Трир, като досега никога не е преодолявал четвъртфиналите на Фючър турнир.

С достигането си дотук българинът си осигури шест точки за световната ранглиста, а при нова победа ще добави още четири.