След загубата с 0:2 от Славен Белупо треньорът на Берое Илиан Илиев обясни, че е доволен от проведената проверка и определи мача с хърватите като по-добър за играчите на Берое.

„В сравнение с предната контрола, която проведохме днес съм по-доволен от момчетата. Оставям настрана, че двата гола бяха нелепи. На терена, особено в защитен план стояхме добре въпреки умората срещу един отбор, на който другата седмица му започва първенството”, каза Илиев.

„Показаха агресивност, сила и бързина. Стояхме добре. Естествено, че този отбор си има някакъв стил. Всяка контраатака я спираха с фаул и то доста груб нарушения. Ние трудно достигахме така до някакви опасности пред тяхната врата. Може това да им е тактически заложено.”

„Малко ни липсваше там. Важното е да сработим отбора, да стоим добре в защита. Като се върнем в България ще имаме време и да се освежим. Няма да слизаме от базата горе на високо и прохладно и да играем на такива горещини.”

„Като цяло съм доволен. Естествено доколкото това е възможно като загубиш, но в сравнение с предния мач стояхме по-добре във всички аспекти”, каза старши-треньорът на Берое Илиан Илиев.

„За първи път играят заедно в халфовата линия играчи като Слави Жеков с Евгени Йорданов. Отпред ни напуснаха и Андонов, и Писаров, и Дончо Атанасов. Не казваме, че при тях е било перфектно, но все пак играха цяла подготовка заедно, и в първенството.”

„Не беше и там лесно да се сработят. Пак ви казвам - изявите на нападателите зависят донякъде и от халфовете. Вие виждате, че трудно изнасяхме топката. При всяка наша опасност за контраатака веднага някой правеше фаул. Така се спираше атаката докато се прибере целия отбор.”

„Евгени Йорданов ще си дойде на мястото. Виждате, че се бори, доста здрав е и им взе доста топки. Ще дойде момента да се докаже и Владислав Златинов. На този етап, казвал съм го и преди, по време на всяка подготовка, че за мен най-важно е да се сработим в защита. Имаме качеството като футболисти да вкараме гол или два във всяка среща, ако имаме сигурност в защита”, допълни Илиан Илиев.