Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън засипа с похвали нападателя Димитър Бербатов за представянето му в контролата със Селтик, играна в петък.

Бербатов стана играч на мача, отбелязвайки един гол и добавяйки две асистенции за крайното 3:1. Българинът бе критикуван за представянето си, откакто дойде в Юнайтед и има само 26 гола в 86 мача за клуба, но Фъргюсън бе предоволен от играта на нападателя си срещу Селтик.

„Бербатов стана играч на мач и без съмнение го заслужаваше. Представянето му бе отлично”, заяви шотландецът.

„През второто полувреме той показа няколко фантастични неща. Това потвърждава един страхотен фактор - класата му. Това не може да му бъде отнето, независимо от критиките. Тези критики не идват от нас. Когато видим такова представяне, разбираме, че това е правилният играч”, добави Фъргюсън.

Бербатов започна мача с Маме Бирам Диуф в атака, а след това Дани Уелбек и Федерико Македа поиграха заедно с българския нападател през второто полувреме.

През новия сезон Фъргюсън ще има на разположение и Уейн Рууни, Майкъл Оуен и Хавиер Ернандес. Това кара стратега да се чувства сигурен в опциите си в атака.

„Доволни сме от нападателите, които имаме”, каза още мениджърът на „червените дяволи”.

„Трябва да реша коя е най-добрата комбинация. Бербатов и Диуф комбинираха много добре през първата част. Диуф е различен от Македа и Уелбек. Той е пробивен, бърз и агресивен. Мисля, че имаме наистина много талант в атака с Македа, Уелбек и Диуф. Ернандес също скоро ще се присъедини към нас и според мен ни чака добро бъдеще”, завърши Фъргюсън. Както е известно, Уейн Рууни не е на турнето на отбора в Америка, защото си почива след Мондиал 2010.