Жозе Моуриньо държи на всяка цена да се сдобие с нов класен централен защитник преди началото на първия си сезон като треньор на Реал Мадрид.

С привличането на Анхел Ди Мария и Педро Леон, а и със започнатите разговори за Сами Кедира, селекцията в халфовата линия на белия балет изглежда готова. В атака тимът разполага с достатъчно потенциал, а на вратата е непоклатимият Икер Касияс. Така единствената зона за подсилване е защитата.

„Marca” пише, че Моуриньо е набелязал четирима централни бранители и сега вече в ръцете на ръководството и президента Флорентино Перес е задачата да докарат на Сантяго Бернабеу един от желаните.

Харесаните от Специалния играчи са Неманя Видич от Манчестър Юнайтед, Тиаго Силва от Милан, Давид Луис от Бенфика и Бруно Алвеш от Порто.

От Реал също така имаха интерес и към привличането на нов бек, но от Интер отказаха да продават Дъглас Майкон, а Манчестър Сити успя да отмъкне Александър Коларов от Лацио. Все още изглежда има някакъв шанс в Мадрид да се озове левият защитник на Челси Ашли Коул, но вероятността това да се случи е по-скоро малка.