В мач без особени футболни достойнства отборът на ЦСКА постигна изразителна победа с 5:1 над втородивизионния тим на Ком – Миньор Берковица. Проверката, която бе предпоследна за „червените” преди официалните мачове от сезона, се игра на терена на комплекс Царско село в София.

Старши треньорът на „червените” Павел Дочев заложи на доста експериментален състав за първата част, а като титуляри започнаха Чавдаров, Акуаро, Велинов, Дечев, Виданов, Гранден, Янев, Маркиньос, Манчев, Делев, Илиев. През второто полувреме съставът бе изцяло заменен, като на терена до края остана единствено Кристиян Велинов.

Първият гол в мача дойде само след шейсет секунди игра. След няколко поредни корнера пред вратата на тима от Берковица, топката попадна в Маркиньос, който центрира успоредно на голлинията, а Павел Виданов с глава не срещна трудности да открие в полза на ЦСКА.

Въпреки вихреното начало на мача, първото полувреме протече в мудно темпо и опасностите пред двете врати бяха малко. В средата на частта нападателят на „червените” Димитър Илиев получи травма и бе принудително заменен от Руи Мигел.

Влезлият на почивката Томи Костадинов бе един от най-добрите за ЦСКА през втората част и успя да ознаменува играта си с две попадения във вратата на Ком – Миньор. Вторият гол в срещата дойде в 53-ата минута, когато Александър Тонев покачи с хубав плътен удар от границата на наказателното поле. Няколко минути по-късно резултатът стана класически. След неуспешен опит за изкуствена засада от страна на бранителите на Миньор, Руи Мигел остана сам срещу вратаря и с глава направи 3:0.

Руи Мигел имаше основна заслуга и за следващото попадение на „червените”. Нападателят навлезе добре в наказателното поле и стреля от малък ъгъл, вратарят успя да отрази, но топката попадна в Костадинов, който необезпокояван от никой не сгреши.

Седем минути преди края на срещата след красива комбинация между Минев и Костадинов, крилото вкара втория си гол в срещата и пети за своя тим. В оставащите моменти до края футболистите от Берковица все пак стигнаха до почетен гол. Точен бе Колев, който бе най-съобразителен след меле в пеналтерията.

Последната проверка за „червените”, която ще бъде и официалното представяне на отбора за новия сезон е в четвъртък срещу кипърския Олимпиакос. Двубоят е на националния стадион „Васил Левски” и е с начален час 19:00.