Константин Митев и Невен Нешев се класираха на финал в турнира по плажен волейбол CEV Challenger presented by M-Tel. В уникален полуфинал нашите се наложиха над отбора от Латвия Плавинс и Смединс – 2-1 (16-21, 21-17, 15-8). След фантастична игра Митев и Нешев успяха да обърнат мача, с което си осигуриха участието в последната решаваща среща за титлата на престижния международен турнир.

Съперници на българите ще бъдат испанците Меса и Ларио, които по-рано днес отстраниха чешкия тим Тичи и Думек - 2-0 (21-17, 21-15). Така България за първи път има отбор на финал в турнир от подобен ранг. Задачата на нашите е трудна, но не и невъзможна. Нешев и Митев ще разчитат и на фантастичната варненска публика.

Станаха известни и финалистите при жените на CEV Challenger – Вивиан и Лима срещу Боргер и Буте.

В първия полуфинал, Лилиана и Бакерисо от Испания не успяха да удържат на високото темпо на бразилската двойка Вивиан и Лима. След страхотни сервизи и безупречни отигравания, кариоките спечелиха с 2:0 (21-14, 21-13).

Вторият мач бе изключително интересен. В битка за място на финала двете германски двойки направиха страхотно оспорван двубой. Все пак, късметът бе на страната на Боргер и Буте, които успяха да измъкнат победата под носа на Хутерман и Шумахер – 2:0 (22-20, 22-20).

Гледай на живо световното първенство по волейбол в Италия с туристическа агенция "Галера" от 24 септември до 10 октомври.