Най-добрият голмайстор в историята на Арсенал Тиенри Анри заяви, че в момента не би искал да бъде на мястото на Сеск Фабрегас, който е "разкъсван" между оставане в Лондон и преминаване в родния си тим Барселона.

Барселона изкуши самия Анри преди три години и френският национал се съгласи да премине при каталунците.

Новото попълнение на Ню Йорк Ред Булс обаче заяви днес по отношение на Фабрегас в интервю за "Radio Five's Sportsweek": "Трудно е, защото момчето си е от Барселона. Мога само да кажа, че в този момент не искам да съм в неговите обувки. Не бих желал да съм в подобно положение, защото той е от Барселона, а в същото време обича Арсенал. Не знам какво да кажа по този въпрос, защото не искам да говоря за това. Аз като фен на Арсенал искам Сеск да остане в Лондон, но ще го разбера напълно, ако той реши да се върне у дома".

Фабрегас е продукт на юношеската школа на Барселона, но като 16-годишен подписва с тима на Арсен Венгер. Каталунците пък искат от известно време да си върнат полузащитника на "Ноу Камп". Все още обаче не се знае дали този трансфер ще се осъществи, тъй като френският мениджър на "артилеристите" Венгер не иска да разделя със своя капитан.