От ЦСКА категорично опровергаха плъзналите слухове, че ще играят първия си мач от турнира Лига Европа с два дни по-рано от предвидената за това дата – 29 юли. От „Армията” изтъкнаха три основни показателя, поради които дори теоретично това не може да се случи.

Най-напред това е именно липсата на предвидена от страна на УЕФА дата за подобна опция, освен следващия четвъртък – 29 юли. На датите 27 и 28 юли трябва да се играят мачове от Шампионска лига.

Освен това ЦСКА все още не знае срещу кой точно ще се изправи в този мач, като едва късно вечерта в четвъртък ще узнае съперника си. А след това времето е изключително малко, за да се правят промени. Отгоре на всичко, ако съперник е хърватският Цибалия, то клубът от Винковци има насрочен по програма мач за неделя, 25 юли от 21.00 вечерта срещу Осиек от първия кръг на местното първенство и едва ли ще е склонен да играе като гост в Европа, по-малко от 48 часа след този си двубой.

„Това явно е някакъв жалък опит за всяване на интрига и провокация в навечерието на вечното дерби” – заявиха от ЦСКА.

Спортно-техническият директор Емил Костадинов също отхвърли този вариант: „Това е абсурд. Няма как да стане, не сме имали никога подобни планове. Не знам откъде изскачат подобни слухове. Още на самото място, на жребия, имаше някакъв вариант да си обърнем домакинствата, тъй като два отбора от Белфаст играят на един и същ стадион, но този вариант отпадна и вече не е актуален. Така че нищо няма да се сменя, а и няма кога. Тези неща се правят до ден след тегленето на жребия. Не разбирам и какво се цели с пускането на подобен слух?” – заяви Костадинов.