Устремният ход на младежкия национален отбор по баскетбол на Европейското първенство, Дивизия Б, продължава. Тази вечер момчетата на Георги Младенов се наложиха над Унгария с 89:57 в първи мач от втората фаза и продължават без поражение в Австрия. Само още един успех в тази група Е ще ги класира на полуфинал, утре играем с Израел, а в сряда – срещу Швеция.

Подобно на вчерашния двубой срещу Швейцария, и днес младежите доминираха тотално, а всички 12 баскетболисти влязоха в игра и само един не записа точки в актива си.

Първата част завърши при вече отчайваща преднина за България – 21:8, а в средата на втората четвърт авансът ни достигна 20 точки. След натиск на унгарците в края на полувремето все пак пасивът им бе намален до 12 на почивката – 42:30.

Най-деен през първото полувреме за България бе Божидар Аврамов, който за тези 20 минути отбеляза 16 точки, а добре се включи и друг, на който Георги Младенов възлага големи надежди – Васил Кьосев.

След почивката се развихри Александър Янев, и в средата на третата част преднината ни пак стана 20 точки. Малко след това наставникът Младенов започна да сменя един по един основните си играчи. Въпреки това до края на третата част разликата не само не падна, но бе и увеличена до 26 точки, 68:42.

Нищо не се промени и в последната част, като Георги Младенов даде много игрово време на някои от баскетболистите, които по-рядко се появяваха на терена до момента. Те не го разочароваха, и преднината скочи над 30 точки в средата на финалната четвъртина. Нашите играчи продължиха до края без напрежение да поддържат аванса си, и спечелиха безпроблемен успех.

Четвърти пореден дабъл-дабъл от също толкова срещи на първенството записа Александър Янев, който завърши с 21 точки и 11 борби. Божидар Аврамов добави 19 точки (4 тройки) и 4 борби, Васил Кьосев завърши с 14 точки, а Тихомир Желев – 10. България превъзхождаше съперника под коша, и овладя 10 борби повече от Унгария, като Христо Захариев хвана седем отскочили топки, плюс шестте си точки.

За унгарците Фердинанд Морген отбеляза 15 точки, а Янош Ейлингшфелд добави 12.