За пореден път старши треньорът на женския ни национален отбор по волейбол Драган Нешич предприе интересен психологически трик, с който на накара момичетата да се освободят преди финалите на Европейската лига. Специалистът накара всяка една от националките да се отдели от останалите и първо седейки, а после в легнало положение на полето, да остане сама със себе си и да „почувства” залата.

Сеансът „на ти със себе се и залата” продължи около десетина минути след края на сериозната част от тренировката.

12-те ни волейболистки ще имат два пъти видео разбор днес преди в 20 часа да излязат в ½-финал срещу домакина Турция. Освен това ще имат още едно занимание в залата в Анкара.

На техническата конференция снощи стана ясно, че България ще бъде с червен екип довечера. Съдиите на финалите ще бъдат от възможно най-високо ниво, като сред тях са германката Хаке Крафт, рускинята Олга Захарова, а резервен е не безизвестният Мехмед Демирделен. Членът на съдийската комисия към Европейската волейболна асоциация Умберто Сопрани е тук, а супервайзер пък е вицепрезидентът на CEV Ян Хронек. В Анкара е също така босът на европейския волейбол Андре Майер.

Тази сутрин в хотела на националките се появи и треньорът на местния Зираатбанк Пламен Константинов. Гибона дойде да подкрепи морално волейболистките ни, да проследи селекцията на клуба си, а и да види залата, в която ще дебютира като треньор – страхотният волейболен център ТВФ Спорт комплекс Башкент.

Националките са нaстанени в петзвезден луксозен хотел. Любопитното е, че на метри от него има два големи магазина на по 4-5 етажа. Oказа се, че единият от моловете е най-големият в цяла Анкара.