Ботев Пд победи с 3:0 отбора на Бенковски (Пазарджик) в контролна среща. Двубоят се игра тази сутрин на стадиона във Велинград и бе изгледан от около 150 привърженици на „канарчетата”.

Двубоят започна с натиск на Ботев. Пловдивчани опитваха да пресират съперника и да владеят топката по-дълго време. Първият гол бе дело на Стефан Костадинов в 21-ата минута от дузпа. Иван Танчовски направи двойно подаване с Димитър Байрев и излезе на стрелкова позиция, но точно преди да шутира бе повален в пеналта и арбитърът посочи бялата точка. Костадинов стреля силно в левия ъгъл и откри – 1:0.

Малко след гола „жълто-черните” свалиха темпото и започнаха дълги разигравания, които в повечето случаи завършваха малко пред наказателното поле на пазарджиклии. Вратарят на Бенковски Йонов извади хубави удари на Владо Байрев и Батинов и така първата част завърши с минимален аванс на Ботев.

След почивката двамата треньори започнаха със смените, а първи шанс за гол имаше Бенковски. Атанас Трендафилов първо натресе напречната греда с мощен удар, а малко по-късно изпусна да се разпише от чиста позиция. Ботев отговори с пропуски на Димитър Байрев и Ангел Рахов.

В 78-ата минута Караматев изведе в коридор каращият проби Кемалов, той шутира в тялото на вратаря, но Рахов бе точен при добавката – 2:0.

3 минути по-късно Недко Миленов изведе Асенов отляво и младокът без да се бави центрира по земя към Митко Байрев, който този път не сгреши – 3:0.

Марин Бакалов използва 18 футболисти в мача, включително тестваните Николай Кемалов и Росен Арсов. Последният бе освободен веднага след контролата, докато Кемалов ще продължи да тренира с отбора.

В игра за Ботев не се появи единствено Иван Площаков, който е с лека травма. Краси Кръстев пък се готви по индивидуална програма в Пловдив, заради коварна болест на стомаха.

Бакалов остана доволен от показаното от неговия отбор:

„Първото полувреме беше най-доброто за нас досега в контролите. Нещата, които искаме от момчетата започват да се получават. Опитахме да държим топката повече време и да пресираме противника, след като я загубим. В голяма част от мача това се получаваше. Доволен съм от момчетата, взехме качествени играчи и според мен някои от тях ги очаква добро бъдеще във футбола”, коментира Бакалов след мача.

Съставът на Ботев Пд в контролата с Бенковски (Пз):

Николов, Фанев, Вл. Байрев, Рахов, Гуджев, Танчовски, Батинов, Костадинов, Асенов, Байрев, Иванов (Стоичков, Арсов, Кемалов, Караматев, Василев, Миленов, Енчев).