Женският национален отбор приключи с победа контролните си мачове преди квалификациите за Евробаскет 2011. Българките спечелиха и третия си двубой като гост на Украйна, този път с 62:56. Всички 13 състезателки, които пътуваха с треньора Хосе Мария Бусета, влязоха в игра.

С 14 точки се отличи Доника Ходжис, 9 отбеляза Христина Иванова, а с 8 завърши Димана Георгиева. По 7 точки вкараха Роксана Йорданова и Радостина Славова. Даниела Петева се отчете с 6 точки, Зоя Станоева вкара 5, а с по 2 точки се отчетоха Елена Янкова, Жаклин Златанова и Лили Илиева.

Българките днес се връщат в Русе, а на 2 август е първият им мач от квалификациите - гостуване в Турция.

"Доволен съм. Балансът ни в контролите не е никак лош. Имаме нужда и от таз серия победи навън. Естествено тези резултати не са важни. Важни са резултатите в официалните мачове. Подобрихме много играта си в защита, напредваме и по отношение на бързата атака. Много се надявам последните ни мачове да са показали, че тимът е достоен за подкрепа. Каня горещо феновете на баскетбола в Русе да ни подкрепят", сподели Хосе Мария Бусета пред официалния сайт на БФ баскетбол.

Първият домакински двубой на България е на 5 август срещу Унгария.