Юношеският национален отбор на България ще се бори за оставане в дивизия А на Европейското първенство. Днес българите загубиха от Турция с 52:66, което бе и трето поредно поражение за тима. Това означава, че българите ще играят още 6 мача в група с още 3 отбора, два от които ще останат в Дивизия А, а другите два ще отпаднат в Дивизия Б. България ще трябва да се бори с Украйна, Германия и един измежду Франция и Швеция.

Първите точки в срещата бяха за турците, които поведоха с 3-0, но българите бързо вкараха първия си кош и не позволиха откъсване. След това резултата стана 6-4, но последваха 5 поредни точки за Турция, които им дадоха преднина от 7. Това не стъписа нашите, които също отговориха с 5 поредни точки и намалиха само на 2 пасива си. След това двата тима си вкараха по един кош, но в края на първата част турците вкараха тройка за 16-11 в тяхна полза.

Южните ни съседи отбелязаха първите 4 точки през втората част и дръпнаха с цели 9 точки. Българите все пак направиха няколко добри атаки и отново се доближиха до съперника си при резултат 20-17. Последва обаче серия от 8-0 за турците, която направи преднината им за първи път двуцифрена, 28-17. До края на първото полувреме българите отново успяха да намалят, като се доближиха само на 6 точки, 35-29.

Веднага след паузата турците вкараха 5 поредни точки и преднината им отново стана двуцифрена. Планимир Дафинов успя да върне 3 точки, но нов кош за съперника ни направи резултата 42-32. До края на третата част играта вървеше кош за кош, като нашите така и не успяваха да се доближат до противника си. Така преди последните десет минути Турция имаше добра преднина от 12 точки, 50-38.

Българите вкараха още в първата си атака на втората част, но в следващите две минути и половина и двата тима не отбелязаха нито точка. След това обаче, турците вкараха 5 поредни точки и преднина им стана 15. Така близо 6 минути преди края на мача победителят в него на практика стана ясен. В тези последни минути не се случи нищо интересно и България загуби и третия си двубой на първенството.

От българите най-добре игра Планимир Дафинов, който завърши мача с 14 точки, 6 борби и 3 асистенции. Павлин Иванов добави 11 точки и 5 борби, а Христо Господинов овладя 11 борби и вкара 7 точки.

Много силно за турците игра Бурак Йълдъзлъ, който завърши с 23 точки и 9 борби, докато Мухамед Байгюл вкара 11 точки.