Контролната среща между отборите на Локо Пд и Марица пропадна заради наводнен терен. Двубоят трябваше да се състои в 18 часа днес, като преди него бе планирано представяне на състава на „смърфовете”за новия сезон. Проливният дъжд, който падна в Пловдив през нощта и продължава в момента наводни официалния терен и помощното игрище на „Лаута” и провали срещата.

Срещата няма да бъде отлагана и футболистите на Христо Бонев започват подготовката си за първия шампионатен двубой срещу Видима-Раковски в края на седмицата. Вместо да играят с Марица, следобед „черно-белите” ще тренират. Все още не е ясно къде ще се проведе заниманието. Вариантите са два – стадион „Пловдив” или волейболната зала на „Лаута”.

Така Локо Пд не успя да изиграе нито една от летните си контроли в Пловдив и феновете на отбора не успяха да видят новите попълнения в действие преди старта на официалните мачове.

Днес аплодисментите на публиката трябваше да получат привлечените по време на подготовката – вратар Себастиан Лучини, защитниците – Емил Аргиров, Пламен Крачунов, Цветан Йотов, Мартин Кавдански, Самир Бенжелюн и Джереми Родригес, халфовете – Мартин Керчев и Христо Златински, нападателят Басил дьо Карвальо, както и юношите от школата Георги Петров – Геша и Ивайло Герджиков.