Отборът на Клифтънвил вече е в София за днешния двубой с ЦСКА от Лига Европа. Тимът от Северна Ирландия кацна на Летище София 30 минути след полунощ - на практика в деня на двубоя.

Групата от 27 представители на Клифтънвил пътува близо 6 часа и 30 минути от Белфаст до София, като самолетът трябваше да презареди с гориво в Берлин. Въпреки дългият полет обаче играчите от Северна Ирландия демонстрираха настроение преди двубоя с ЦСКА.

„Имаме банкери, болнични работници, студенти, зъболекар, учител по физкултура. Имаме представители на много професии”, заяви за Гонг футболист на Клифтънвил запитан за заниманията на играчите извън терена.

На практика отборът на Еди Патерсън няма да има официална тренировка на стадион „Васил Левски”, където ще се играе срещата.

Като любезни домакини обаче от ЦСКА са предоставили възможност за тренировка на стадион „Българска армия”. Тя е предвидена за 11 часа, като ще бъде по-скоро тонизираща за северноирландците.

Армейците дори посрещнаха Клифтънвил с втория клубен автобус. Тази практика бе наложена и за част от мачовете от Лига Европа миналата година, като по подобен начин бяха посрещани тимовете на Дери Сити и Динамо Москва.