Ивет Лалова искрено се зарадва на постижението на съотборничката си Ваня Стамболова, която с лекота се класира за полуфиналите на 400м с препятствия на Европейското в Барселона.

„Гледах я по телевизията и много се зарадвах. Тя дойде с намерението за медал. Готова съм за първия ми старт утре, надявам се да направя най-доброто си бягане този сезон. Още утре, когато стъпя на пистата, ще разбера докъде мога да издържа. Този сезон резултатите ми не бяха най-добрите, мога да стигна до финал, мога и да отпадна в квалификациите. Утре ще видим”- коментира чаровницита пред Гонг.

Междувременно топ-спринтьорката ни представи стилни брошури в предизборната си кампания на шампионата в Барселона. Красавицата има за задача да запази поста си в комисията на атлетите към Европейската централа. За целта в България бяха отпечатани брошури с постиженията, идеите й и възгледите за работата й в тази комисия.

Тъжно е, че на миналото европейско само един наш национал е гласувал за Ивет, а в крайна сметка тя може да представя и дори да защитава България чрез позициите си в тези структури.

Ивет Лалова бе впечатлена от организацията на шампионата в столицата на областта Каталуния.

„Хотели висока категория, плажове, молове - все неща, които обичат другите атлети, но аз не съм сред тях. Организаторите са се постарали да осигурят пълен комфорт” - така Ивет хвали каталунците.

Единствено жегата е проблем за някои национали, но условията на прекрасния олимпийски стадион са предпоставка за високи резултати, надяваме се и на българите…