Съдбата на ФК „Дунав” Русе ще бъде решена в понеделник. Все още нищо не е ясно. Голяма е вероятността той да прекрати своята спортна дейност. Това съобщи за Дарик членът на Управителния съвет и изпълнителен директор на клуба Валентин Христов. Той опроверга информацията появила се в клубния сайт, който се поддържа от фенове, че кметът Божидар Йотов ще закрие отбора днес.

Според информация от сайта феновете клубът няма пари, а ръководството отказва да търси финанси. Очаква се да бъдат дадени служебни бележки на всички състезатели, които ще им позволят да прекратят договорните си взаимоотношения с клуба и да преминат свободно в други отбори.

Вече трети ден играчите на Дунав отказват да излязат за тренировъчни занимания. Причината се крие в неспазване на договорката на ръководството на клуба с играчите. Футболистите на Дунав трябваше да получат дължимите суми от предния сезон в пълен размер до началото на сезона, но до сега те са взели единствено първия транш от своите задължения и нито лев повече.
Състезателите са категорични, че ако не получат парите си, ще бойкотират първия мач срещу Черноморец (Балчик), който трябва да се играе на 7-и август. Ако това се случи, то по всяка вероятност ФК Дунав ще прекрати своята спортна дейност още в началото на сезона.