Борис Ангелов вече е назначен за старши треньор на Академик София и ще води студентите при завръщането им в А група след 28 години отсъствие, обяви днес президентът на клуба Атанас Иванов.

Ангелов започва своя втори период като старши треньор на Академик, като преди това е водил отбора в Б група.

Досегашният старши треньор на тима Самир Селимински е назначен за спортно-технически директор, но именно той проведе подготовката на тима това лято и направи селекцията.

Президентът на клуба представи и новия мениджър на Академик- турчинът Айхан Бал, който е работил в родината си за истанбулския втородивизионен клуб Карталспор, както и във втория състав на Борусия Дортмунд.

Академик ще играе през новото първенство домакинските си мачове на стадион Славия, а екипировката на отбора ще бъде Saller. Титулярните цветове ще бъдат синьо-бяло хоризонтално райе за фланелките и светлосини гащета, а жълто-бяло райе и жълти гащета ще бъдат екипите за гостуване.

Клубът представи днес играчите, които са подписали договори с тима. Това са вратарите Борислав Стоянов и Емил Михайлов, защитниците Любен Николов и Мартин Сечков, халфът Младен Стоев и централният нападател Иван Редовски.

"До края на днешния ден ще подпишем договор с Владимир Манчев, след като проведохме успешни преговори с мениджъра му Лъчезар Танев, каза още президентът на клуба. С отбора тренира и американският защитник Александър Уърд, за когото ще стане ясно другата седмица дали ще остане или не.

"Направихме добра подготовка, има още какво да се желае като селекция, но този въпрос ще продължим да го решаваме в движение, каза от своя страна спортно-техническият директор на клуба Селимински.