Група от 18 футболисти заведе на лагер тази сутрин старши треньорът на Славия Емил Велев за мача от първия кръг на А група срещу новаците от Калиакра Каварна.

От състава отпадна Тодор Колев, който няма да може да играе заради проблеми с дясното коляно. Травмата на нападателя е още от лагера в Банско, но въпреки това Колев игра в последната контрола на белите, след което проблемът се е задълбочил.

След направените обстойни медицински прегледи се е установило, че Колев има разкъсване на сухожилие. Опитният голаджия ще почива още около седмица, след което вероятно ще поднови тренировки.

За разлика от него, Велев ще може да разчита на завърналия се в тима Райс Мболи, който със сигурност ще започне като титуляр в съботния двубой.

От групата на белите отпаднаха още Николай Божов, който е наказан от миналото първенство и Виктор Дениран, който все още не е получил картотека.

В разширения списък попадна и изкаралият проби в немския Ерцгебирге Ауе Галин Иванов, който от сряда поднови тренировки с белите.

Групата на Славия за мача с Калиакра Каварна: Мболи, Кунчев, Петков, Генев, Дяков, Дреновички, Илиев, Пеев, Алберони, Жуниньо, Богданов, Мартинов, Цачев, Павлов, Дюлгеров, Иванов, Рангелов и Георгиев.