Младен Стоев съди бившия си президент във Вихрен Константин Динев, сега президент на Локомотив Провдив Константин Динев, научи Дарик.

Стоев, който до преди месеци бе играч в тима на Коко Динев в Сандански, претендира за сумата от 21 650 лева. Стоев е завел гражданско дело в Окръжния съд в Благоевград по Закона за задълженията и договорите.

В началото на годината Младен Стоев прекратил договорните си отношения с клуба в Сандански, подписан преди време от тогавашния футболен бос Константин Динев. Той обаче не получил заплати, премии и други материални облаги за повече от три месеца. Сумата, предявена в исковата молба пред съда, представлява именно неполучените възнаграждения, ведно с мораторна лихва. Преди месец Стоев изпратил нотариална покана до Константин Динев за доброволно плащане, но дългът не бил погасен.

Юристът, обслужващ фирмените дела на Коко Динев - благоевградският адвокат Росен Кацарски, потвърди информацията за исковите претенции на футболиста. Адвокат Кацарски изтъкна, че при така подадената молба пред съда, Динев не може да бъде конституиран като ответник в гражданския процес.

"Договорът с Младен Стоев е сключен с ФК "Вихрен" - Сдружение с обществено полезна дейност, а не с ПФК "Вихрен" АД, чийто шеф на Контролния съвет е бил Константин Динев към момента на трудово-правните отношения със Стоев и преди пререгистрацията на дружеството", коментира адвокат Росен Кацарски. Юристът вече е приложил към материалите по делото съответни документи и доказателства в тази насока.