На 31 юли 2010 г. (събота) от 12:00 ч. в гр. Бургас, в бензиностанция OMV-Изгрев, се проведе I кръг от веригата интеграционни турнири за хора с увреждания ВОЛЯ ЗА ПОБЕДА. Над 50 участници от различни градове премериха сили в състезанието в три категории – жени абсолютна категория, мъже до 80 кг и мъже над 80 кг. Победител при жените е Емилия Стоянова (Кърджали), 2-а след нея се класира Ася Бурова (Пловдив) и на 3-о място – съгражданката й Ана Маринова. При мъжете в категория до 80 кг бронзовият медалист от европейско първенство Марин Пейчев (Горна Оряховица) стана 1-и, следван от бургазлията Димитър Щерев на 2-о място и варненеца Николай Коев на 3-о. В тежката категория над 80 кг при мъжете 1-и се класира Георги Киряков (Селановци, общ.Оряхово), 2-и Антон Антонов (Поморие) и 3-и – Метин Дикмеосман (Кърджали).

Турнирите ВОЛЯ ЗА ПОБЕДА са пет на брой, организирани от БФ Канадска борба и верига бензиностанции OMV, под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта доц. д-р Свилен Нейков, със съорганизаторството на общината на съответния град, където се провеждат. Ето и датите за останалите четири турнира ВОЛЯ ЗА ПОБЕДА:

- II КРЪГ ще се състои на 14 август 2010 г., в Плевен, на бензиностанция OMV-Сторгозия в кв. Сторгозия, ул. „Цар Самуил”.

- III КРЪГ е на 28 август 2010 г. в Пловдив, домакин ще е OMV-Мария-Луиза на бул. „Мария-Луиза”.

- IV КРЪГ ще се проведе на 04 септември 2010 г. във Варна – в OMV-Република, ъгъла на булевардите „Република” и „Сливница”.

- V КРЪГ , последният от веригата за тази година, ще бъде на 11 септември 2010 г. в София, на бензиностанция OMV-Момина чешма, на бул. „Момина чешма” в столичния кв. Слтина.

Състезанията са плод на инициативата на Българската федерация по Канадска борба за привличане на повече хора с увреждания към занимания с нашия спорт, като се надя-ваме по този начин да допринесем за по-бързото му приемане в пара-олимпийските игри.