Черно море стартира с победа с първия кръг на А група, след като „моряците” постигнаха домакински успех с 2:1 срещу Пирин.

Още в началните минути домакините имаха надмощие и създадоха няколко опасни положения, но те бяха пропуснати от Юруков и Тиаго.

Все пак Черно море успя да поведе в резултата в 24-та минута, когато след центриране от корнер в наказателното поле на Пирин се получи разбъркване и най-съобразителен бе Тиаго, който вкара за 1:0.

Пирин можеше да изравни резултата в 31-та минута, когато Руслан Иванов центрира в наказателното поле на Черно море и топката срещна напречната греда.

В началото на второто полувреме двата отбора си размениха по две опасни атаки, но те не доведоха до гол.

Черно море успя да удвои своята преднина в 60-та минута, когато след хубав пробив на Даниел Георгиев, топката бе чукната от Стоянов и попадна в Дончо Атанасов, който я прати технично във вратата на Макенджиев.

Последваха няколко опасности пред Макенджиев, но стражът на Пирин успя да се справи добре с опасностите, които бяха пред него.

В даденото от съдията продължение на мача Кондев бе оставен непокрит в наказателното поле на Черно море, след което получи хубав пас и с удар по земята прати топката във вратата на Пиргов.

В следващия кръг Пирин приема Сливен, а Черно море гостува на Локомотив Пловдив.