Байерн Мюнхен се класира на финала на четиристранния блитцтурнир в Гелзенкирхен, след като успя да победи Кьолн след изпълнение на дузпи. В редовното време двата отбора завършиха при нулево равенство.

Двубоят се игра в две полувремена по 30 минути, а след успеха си Байерн ще играе в неделния финал срещу Шалке, който пък в другия мач победи Хамбургер ШФ с 2:1.

Старши треньорът на баварците Луис ван Гаал трябваше доста да твори, за да измисли своя титулярен състав, след като не може да разчита на звездите си от Световното първенство, както и на куп контузени играчи.

Така сред титулярните 11 на Байерн имаше само шестима от първия отбор на тима, докато другите бяха неизвестни имена от аматьорския тим на немския колос.

Въпреки това, баварците удържаха 60 минути нулевото равенство, макар че Кьолн бе по-добрият отбор на терена. „Козлите” обаче направиха някои сериозни пропуски, като най-активен при тях бе Миливое Новакович.

След редовното време, веднага се стигна до изпълнение на дузпи, които обаче не бяха по пет, а по три. Третият вратар на Байерн Зателмайер спаси изпълнението на Ланих, което се оказа достатъчно за успеха на неговия отбор, след като Отъл, Тимошчук и Олич бяха безпогрешни.