Бившата номер 1 в женския тенис Мария Шарапова (Русия) се класира за финала на турнира в Станфорд (САЩ) с награден фонд 700 хиляди долара. Поставената под номер 5 Шарапова победи третата в схемата Агниешка Радванска (Полша) с 1:6, 6:2, 6:2.

Рускинята преодоля проблемите си от първия сет и до края беше безапелационна, за да достигне до четвъртия си финал за сезона.

"Не беше лесно. Щастлива съм, че победих. Няма за какво толкова да се тревожа. Тя е много стабилна тенисистка и успява да върне почти всички топки. Срещу нея винаги трябва да си готова за още един допълнителен удар", коментира Шарапова.

"Започнах малко колебливо и допуснах доста непредизвикани грешки в първия сет. Постепенно намерих играта си и до края показах добър тенис", допълни тя.

В търсене на трета титла за годината Шарапова ще се изправи срещу номер 8 Виктория Азаренка от Беларус. На връх 21-ия си рожден ден Азаренка безапелационно отстрани водачката в схемата Саманта Стосър (Австралия) с 6:2, 6:3.

"Вече нямам никакви здравословни проблеми и се наслаждавам на играта си на корта. Движа се по-добре и се защитавам по-солидно, а това ми помага и при атаките. В последно време работих здраво и върху сервиса ми, което също ми помага много", коментира Азаренка, която се стреми към първи трофей за сезона.