Старши треньорът на ЦСКА Павел Дочев сподели, че според него „армейците” са били по-добри от Левски във вечното дерби, но пък „сините” са били по-хитри.

„Отново една тежка загуба, абсолютно ненужна, не мисля, че бяха по-добри, бяха по-хитри. За целия мач допуснахме едно единствено положение при една загубена топка от Гранден и излизане един на един срещу Караджов. За гола това не беше положение, а ние ги поканихме да вкарат. После не трябваше да правят много, трябваше да се затворят отзад, за съжаление не успяхме да намерим средство да ги пречупим. Най-много ме е яд, че след изгонването на футболиста на Левски, вместо да започнем да контролираме играта, взехме да ритаме топката отзад, което беше за Левски добре дошло. И загубихме един мач, който не трябваше да губим. Продължаваме напред, има още какво да се желае. Но не бива да се съмняваме в нашия път, аз съм уверен в това, което правя”.

„Опитвам се да си обясня защо има толкова много контузени, това не е нормално. Имам мое обяснение за нещата, но искам да си ги запазя за себе си. Не съм имал подобно нещо досега, но не искам да се извинявам за това. Видяхте днес Дечев влезе на необичайна позиция за него и се справи добре”.

„Има неща, мои лични, които не смятам да коментирам за отбора. Някои неща трябва да ги запазя за себе си. Нямам задни мисли за контузените, а чисто спортни неща”.

„Не видях много голяма разлика в стиловете и смятам, че беше един мъжки двубой. Като цяло беше коректен двубоя, с няколко малки изключения. Ако се говори за стил повярвайте ми, този стил не може да започне да функционира от днес за утре”.

„Да ви кажа честно, други хора нямах днес, може би пак така трябваше да играя. Не успяхме да ги пречупим”.

„Ако има напрежение, всичко трябва да рефлектира върху мен. Така че след тази загубa няма много позитивни неща и не бива играчите да се критикуват. Това, което правя, съм абсолютно убеден, че е правилно. За съжаление, в момента това не функционира. Искам да кажа съвсем отговорно, но има други хора, които ще кажат дали това трябва да продължи, но аз съм уверен в това, което правя”.

„Действително това с нападателите траеше доста дълго. Днес се видя, че имаме крещяща нужда. Иначе двамата италианци, които пристигнаха, нямат още жълти картни. Просто така се стекоха нещата, но има неща, които не могат да се променят”.