Шефът на Левски Георги Иванов-Гонзо няма да може да седи на пейката на тима в следващите три срещи, реши Дисциплинарната комисия към БФС. Бившият „син” голмайстор, записан в доклада на ДК като помощник треньор, е санкциониран за три мача и с 1000 лева, „за показване на неприличен жест на основание чл.34, ал. 1, т. 2”.

Така Иванов няма да може да помага на отбора от скамейката в двубоите с Локо София, Черноморец и Калиакра, докато изтърпи наказанието си. Той може да се завърне до Ясен Петров чак в края на август, за гостуването на Видима-Раковски.

За три мача, плюс 1000 лева, изгоря и помощник треньорът на Локо София Диян Петков, за нанесени обиди на длъжностните лица, по време на нервното второ полувреме срещу Монтана.

Доста по-неприятни са новините за Калиакра, тъй като старши треньорът на тима Филип Филипов няма да може да води момчетата си в следващия мач срещу Монтана. Причината обидни изказвания в медиите към главния съдия на срещата със Славия Александър Костадинов. Дисциплинарната комисия е била сезирана, и след това е взела решение да лиши Филипов от право да седи на пейката за един кръг.