Българският юношески национал Павлин Иванов ще бъде част от състава на Европа на престижния баскетболен камп Adidas Nations в САЩ. Поредното издание на турнира, в който участват най-талантливите състезатели, родени между след 1991 година, стартира в петък в Чикаго. Общо шест отбора ще мерят сили помежду си в рамките на четири дни, като повечето носят имената на континенти, а има и два тима от САЩ.

Павлин, част от състава на Бенетон Тревизо, и доста от съотборниците му в италианския гранд, формират тима на Европа. Освен 17-годишният български талант, в отбора му са още Армин Мазич, Алесандро Занели и други. Момчета от Испания има в тима на Африка, и в този на Южна Америка.

Баскетболисти от НБА, като Кори Брюър, Робин Лопес и Сърдж Ибака ще дават своите наставления на младите таланти през уикенда. Бивши играчи и треньори като Еди Джонсън и Детлеф Щремпф ще водят регионалните отбори.

Миналата година Павлин Иванов бе и на друг престижен камп – Jordan Brand Classic. Само преди няколко дни приключи и Европейското първенство за юноши, където Иванов бе основен състезател в състава на Любомир Минчев, и бе топреализатор за България.