Полският национален отбор по баскетбол остана без превоз от летището до хотела, в който ще отседне преди сблъсъка с България от европейските квалификации. Марчин Гортат и компания трябваше да се примирят с проблемите на осигурения им първоначално автобус, който закъсня, и повече от 15 минути след излизането им от Терминал 2 все още не бе дошъл да ги прибере.

Журналистите обаче също трябваше да почакат подобаващо, след като полетът на съперниците ни от Варшава до София закъсня с цял час. Въпреки всичко, настроение в състава на Игор Гришчук не липсваше, и неговите баскетболисти, както и самият селекционер, обърнаха внимание на медиите, и се шегуваха със ситуацията, в която изпаднаха.

С очаквано самочувствие, Гортат с удоволствие се разгърна с изказването си пред камери и диктофони. Треньорът Гришчук пък предпочете да разговаря с помощта на преводач, след като бе помолен да отговаря на английски. Подобно на други свои колеги, Гришчук бързо-бързо намери изхода на Летището, за да запали цигара след полета.

Баскетболистите бяха в бели фланелки с логото на федерацията си, но за сметка на това всеки бе избрал различно продължение на облеклото си - от спортни къси гащи, но марковите дънки на Гортат.