Треньорът на Локомотив Пд Христо Бонев сподели след победата над Черно море, че е доволен, но и още по-разочарован от равенството с Видима в първия кръг.

„Коментарът ми за днешната победа е, че футболистите положиха максимални усилия, да постигнат максимума, и това още повече ме кара да съжалявам, че изпуснахме две точки в Севлиево. За това имам вина и аз, защото и аз, и футболистите подценихме Видима-Раковски. Днес, срещу силен съперник показахме, че можем да преследваме високи цели,” отбеляза Бонев.

„Ясно е, че има футболисти, които не са в пълноценна форма, но ще наваксат. Имаше риск с пускането им, но аз ако не рискувам, няма да съм треньор в Локомотив. Трябва винаги да има риск, и когато той е успешен, треньорът е в добро настроение. Когато не е – всичко се хвърля върху него. Но треньорът е за това, да поема отговорността,” категоричен бе опитният специалист.

„В днешния мач, ние бяхме решили още през седмицата, че трябва да победим, и бяхме страшно мобилизирани. Благодаря на момчетата, и искам да благодаря и на публиката, каквато не само в България, и в Европа няма. Пожелавам на феновете, и на нас, радостни моменти в българското първенство,” похвали агитката на Локо Пд Зума.

Той коментира и звездата на Черно море Марио Жардел:„Аз съм стъпвал на почти всички терени на света и не бих взел футболист с история като Жардел, и да го пусна да играе мач. Така се проявява изключително уважение към него. Ако знам португалски, бих го прегърнал, и бих му казал да запази името си неопетнено. В България се ценят и добрите футболисти, и футболът като изкуство."