ЦСКА загуби трета поредна среща от български противник, този път с 1:2 в контролна среща с Ботев Враца. „Червените” играха с голяма част от резервите си и доста юноши, и отстъпи пред втородивизионния си противник. „Армейците” паднаха в първите два кръга на А група, и от началото на сезона са записали победи само в Лига Европа. Около 200 човека, сред които и босовете на ЦСКА Димитър Борисов и Иво Иванов, изгледаха проверката.

Павел Дочев започна със състав: Чавдаров, Еспозито, Акуаро, К.Янев, Нелсон, Руи Мигел, Радулович, Саидходжа, Тибони, и юношите (1993 година) Бонев и Божилов. Като резерви през второто полувреме се появиха още двама младоци Вл.Иванов и Маликапов, както Апостол Попов.

ЦСКА поведе още в деветата минута, след центриране на Тибони, което младият сърбин Радулович вкара с глава за 1:0. Като цяло обаче Ботев с нищо не отстъпваше на елитния си съперник, и създаде достатъчно положения пред Здравко Чавдаров.

След почивката „червените” натиснаха, и резервният вратар на Ботев Митов отрази два много опасни удара, за да запази пасива на своите минимален. Само за 10 минути – между 58-та и 68-та, врачани обърнаха резултата и в крайна сметка се поздравиха с успеха. Първо грешка на отбраната на ЦСКА доведе до контраатака на Ботев, при която Данков се оказа сам срещу Чавдаров и вкара за 1:1.

В 66-та минута ЦСКА пропусна отново да излезе напред, след като направи най-добрата си атака, в чиято основа бе юношата Владимир Иванов, който центрира към Саидходжа, но ударът му с глава изледе в аут.

Две минути по-късно след центриране отдясно, Чалъков игра с глава, Чавдаров не успя да хване топката и тя влезе във вратата му, за да се стигне до финалното 1:2.

ЦСКА се готви за гостуването си на Видима-Раковски от третия кръг на А група, в събота.