Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че Манчестър Сити, Тотнъм, Астън Вила и Евертън са между тимовете, които ще се борят за титлата във Висшата лига на Англия през новия сезон.

Челси триумфираха с трофея, въпреки че допуснаха шест поражения, докато Манчестър Юнайтед записаха седем загуби, а Арсенал - девет.

Венгер смята, че топ-тимовете ще продължават да губят точки и през новата кампания, а това според него означава, че претендентите за титлата ще бъдат много повече от "обичайните заподозряни" - Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал и Ливърпул.

Френският специалист заяви за сайта на Арсенал: "Човек очаква Манчестър Сити, които похарчиха огромна сума пари, да се борят за титлата. Тотнъм също ще са в играта, ако задържат нивото от миналата година, Астън Вила - също. Може да се каже, че шест или седем тима ще се борят, защото Евертън също са доста силен отбор. Това, което се промени в Англия от миналата година е, че всеки може да загуби точки. Това е първия сезон, в който това реално се случи, така че битката ще е отворена през новата кампания".

"Артилеристите" започват новия сезон с гостуване на Ливърпул в неделя.