Реал Мадрид победи Байерн Мюнхен след изпълнение на дузпи и по този начин спечели купата в чест на Франц Бекенбауер, която се разиграва всяка година на „Алианц Арена”, непосредствено преди началото на сезона.

Редовното време между двата гранда на европейския футбол завърши при нулево равенство и така се стигна директно до 11-метровите удари. При тях „белият балет” бе безгрешен, докато за Байерн Алтинтоп и Браафхайд пропуснаха и така с 4:2, Реал спечели трофея, който е първи за новия им треньор Жозе Моуриньо.

Старите познайници Моуриньо и Ван Гаал заложиха на голяма част от своите титуляри, като все пак имаше и доста отсъстващи поради контузии и мачовете на националните отбори. Дебют с фланелката на Реал направи немският национал Сами Кедира.

За баварците това бе генерална репетиция преди първия мач за сезона, който е в понеделник срещу аматьорския Германия Виндбек за Купата на страната. За Реал пък мачът бе първа сериозна проверка по време на подготовката.

Двубоят протече равностойно и в доста добро темпо. И двата отбора могат да съжаляват за направените пропуски, като през първото полувреме повечето положения бяха в полза на баварците, а през втората част за Реал.

Най-големият шанс за гол имаха домакините в началото на мача, когато за нарушение срещу Рибери бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Холгер Бадщубер, чийто удар бе спасен от Икер Касияс.