Отборът на ЦСКА продължава с неубедителното си представяне от началото на шампионата. „Червените” завършиха 2:2 с новака в А група Видима Раковски и спечелиха първата си точка от началото на първенството.

Въпреки задължителната победа, която ЦСКА гонеше като гост в Севлиево, това не се получи. Павел Дочев трябваше на няколко пъти да прекроява защитата на отбора си заради контузии, но въпреки това и нападението пропиля чудесни възможности да си реши мача още през първото полувреме.

От друга страна домакините останаха с двама души по-малко в края, но дори и това не помогна на ЦСКА. Част от феновете – привърженици на софиянци, пък започнаха викат „оставка” в края на мача, разочаровани от изпуснатия успех.

„Червените” започнаха много добре мача, с гол още в 5-та минута. Руи Мигел навлезе в наказателното поле, опита да стреля, но право в защитник на домакините, топката обаче кацна на крака на Спас Делев, който от точката на дузпата, без подготовка, засече за 1:0.

В 20-та минута Павел Дочев трябваше да направи първата си принудителна смяна. Наставникът пусна Марко Еспозито на мястото на контузения Апостол Попов, който извади дясното си рамо при една наглед безобидна ситуация.

Само минута по-късно се стигна и до дузпата в полза на тима от Севлиево. Главният рефер посочи бялата точка за нарушение на Мартин Дечев срещу Герасим Заков в наказателното поле. Потърпевшият се оказа точен в 22-та минута на мача за 1:1.

Пет минути преди да изтече полувремето Мартин Дечев даде знак към треньорската скамейка, че иска да бъде заменен, заради контузия. Така обаче бе предприета една на почивката.

В 41-та минута обаче „червените” отново поведоха в резултата. След добра атака за гостите, Спас Делев върна към непокрития Маркиньос, който от дъгата на наказателното поле с плътен удар вкара за 2:1.

На почивката, в игра влезе Уилям Тиеро, който записа своя дебют за ЦСКА. Той заигра като десен бек, а отляво застана Румен Трифонов. Въпреки проблемите в отбрана, ЦСКА продължи да настъпва и пропиля няколко чудесни възможности да си реши мача още на този етап.

В 63-та минута Видима Раковски дори остана и с човек по-малко, след като Николай Цветков получи втори жълт и съответно червен картон. Дори и това предимство не помогна на „червените”, който се хванаха за главите в 77-та минута. Тогава при центриране на Влади Владимиров от пряк свободен удар, Павел Виданов се опита да изчисти, но топката стигна до Самет Ашимов, който направи резултата 2:2.

Съвсем в края на мача, дори и опълченското хвърляне в атака на тима на Павел Дочев не успя да помогне. В даденото от съдията продължение и Самет Ашимов трябваше да напусне играта след втори жълт картон, но в крайна сметка целта оправда средствата, тъй като Видима измъкна равенството от ЦСКА.

По този начин „червените” остават точно над зоната на изпадащите само с една точка в актива си, докато съставът от Севлиево е на временното второ място с 5 точки.