Амкар победи с 1:0 Алания в мача от 17-ия кръг в руското първенство. За домакините от Перм титуляри започнаха Захари Сираков и Мартин Кушев, докато за гостите от Владикавказ сред стартовите единайсет попаднаха Иван Иванов и Иван Стоянов.

Българите от Амакр останаха на терена през всичките 90 минути,като в 68-та минута Кушев получи жълт картон.За домакините в групата не попадна Геогри Пеев, който се възстановява от контузия.

За гостите, Иван Иванов също изкара цял мач, докато Стоянов бе сменен в 74-та минута от Тарас Царикаев. В игра за отбора на Рашид Рахимов се появи и бившият играч на Левски Жеан Карлос в 77-та минута.

В 40-та минута защитникът на българския национален отбор Иван Иванов влезе в сблъсък с нападателя на домакините Пилиев и главният съдия Николай Иванов отсъди дузпа, която според мнението на очевидците бе доста спорна. Зад топката за изпълнение на 11-метров наказателен удар застана българският нападател на домакините Мартин Кушев, но ударът му бе спасен вратаря на владикавказци Михаил Кержаков.

Единственото попадение в двубоя падна в 65-та минута и бе дело на Сергей Волков.

След успеха, Амкар заема 14-то място с актив от 15 точки. Алания е на 13-та позиция с 18.