Старши треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола не отхвърли възможността да привлече още нови футболисти преди старта на сезона. „Без още поне един нов, ще бъдем с група от 19, плюс 3, 4 или 5 играчи от резервния отбор, които могат да ни помагат,” коментира младият специалист. „Моята задача е да решавам кой да играе, но ние не искаме временни решения.”

Гуардиола обаче не оповести на какъв пост търси футболист. Той не обясни и нищо около ситуацията на Златан Ибрахимович, който обяви, че иска да остане в Барса, но има оферти от доста други отбори. Все пак, запитан дали е сигурен, че Ибра ще стартира сезона при „каталунците”, треньорът бе лаконичен – „не”.

Гуардиола не коментира и новото попълнение на Реал Мадрид Месут Йозил, когото искаше и той. „Той вече е играч на Реал, това е. Чудесно попълнение за Лигата и за Мадрид,” кисело отсече Пеп.

„Отборът ни тренира добре, но все още ни липсва малко тонус. Испанските национали в състава ми все още не са готови да играят 90 минути,” завърши Гуардиола.