Старши треньорът на Левски Ясен Петров даде пресконференция, на която сподели, че мачът с Калиакра Каварна е толкова важен, колкото и срещата от Лига Европа срещу АИК.

Специалистът уточни и защо Гарра Дембеле и Минев са извън групата. „Те имат травми, с които играха и срещу АИК. Показаха характер и се раздадоха в този мач. Гарра Дембеле има проблеми в адукторите, а Веско Минев е с възпаление на крака. Те ще почиват срещу Калиакра, защото мислим и за мача с АИК. Същото е положението с Христо Йовов. Правим всичко възможно, за да е готов за срещата в четвъртък”, сподели Петров на своя брифинг.

Пловдивчанинът отрече за конфликт с Георги Петков, който е в групата за мача. Ясен Петров допълни, че Левски ще продължи да работи с четирима вратари – Митрев, Петков, Димитров и Акалски.

„Калиакра е отбор, който се опитва да играе футбол. Надявам се, че и утре срещу нас ще се опитат да го направят. Там се работи сериозно, така че не трябва да има никакво подценяване. Знаете, че изненадаха Славия в първия кръг. После направиха равен като домакин с Монтана. Бяха малко колебливи срещу Локомотив София, но са отбор, който е една добра изненада”, коментира Ясен Петров.

Треньорът на Левски уточни, че най-сериозно контузен е Лъчезар Балтанов, който ще се възстанови след около две седмици.