Арсенал буквално унижи Блекпул в мач от втория кръг на Премиършип. „Артилеристите” се наложиха с категоричното 6:0 в първия си домакински мач за новия сезон. В герой за „топчиите” се превърна Тио Уолкът, който реализира хеттрик, а по едно попадение добавиха още Андрей Аршавин от дузпа, Абу Диаби и Маруан Чамак.

Любопитното е, че като титуляр за Блекпул започна доскорошният играч на ЦСКА Елиот Гранден.

Началото на срещата бе повече от забележителна за Арсенал, след като още в 12-та минута Тио Уолкът завърши по най-добрия начин атаката за 1:0 след асистенция на Томаш Росицки.

В 30-та минута Блекпул усети горчивината от второто попадение в своята врата, при това от дузпа. Точен бе Андрей Аршавин, а нарушението бе извършено срещу Маруан Чамак. Интересното е, че фаулът бе извършен извън наказателното поле на гостите, но съдията все пак показа червеният цвят на картона на Иън Евът.

Още преди почивката Арсенал вече водеше с комфортното 3:0. Точен в 39-та минута отново бе английския национал Тио Уолкът.

След почивката паднаха и останалите голове в мача. В 49-та минута Абу Диаби получи пас в наказателното поле от Бакари Сная, за да реализира за 4:0. В 58-та минута Тио Уолкът ознаменува подобаващо победата на Арсенал като отбеляза своя хеттрик след асистенция на Абу Диаби.

Малко след това мениджърът Арсен Венгер реши да пусне в игра и още две от звездите си, които явно до този момент не липсваха на тима – Сеск Фабрегас и Робин ван Перси. Уолкът обра овациите на публиката малко след това, когато също бе изпратен на заслужена почивка и заменен от Карлос Вела.

И след това Арсенал продължи с човек повече и пет гола предимство да мачка своя съперник, което доведе до нов гол. Маруан Чамак се реваншира за многото си пропуски пред вратата на гостите и вкара с глава в 83-та минута за крайното 6:0. По този начин „артилеристите” имат актив от 4 точки и заемат временно първото място в подреждането. Блекпул има 3 точки в актива си след успеха в първия кръг над Уигън.

Ето и останалите резултати до този момент:

Бирмингам – Блекбърн 2:1

Евертън – Уулвърхемптън 1:1

Стоук Сити – Тотнъм 1:2

Уест Бромич – Съндърланд 1:0

Уест Хем – Болтън 1:3