Отборът на Левски си взе трите точки от Калиакра Каварна, след като победи на стадион „Георги Аспарухов” своя съперник с 3:0. Успехът обаче не дойде кой знае колко лесно, а „сините” направиха разликата по-голяма с два гола едва в края на мача, вместо да успокоят феновете си по-рано.

Старши треньорът на Левски Ясен Петров заложи на по-младите си футболисти, като даде почивка на голяма част от титулярите. „Алтернативният” тим обаче не успя да впечатли и едва в края на мача пролича, че „сините” са по-класният тим.

Слабото темпо и бракът в играта пролича и при двата отбора, особено през първото полувреме. В състава на Левски впечатление направи предимно Александър Александров – Алекс, който изработи първия гол, вкара втория от дузпа и бе един от най-дейните на терена. Домакините владееха повече топката, отправиха и доста удари към вратата на Калиакра, но истинският спектакъл бе запазен едва за финала на мача. 

Момчетата на Ясен Петров откриха резултата едва в 41-та минута. Исмаил Иса свали с глава на Александър Александров, капитанът на сините в този мач центрира остро почти от аут линията, а в опита си да изчисти топката Антон Димитров си отбеляза автогол, добутвайки я в собствената си врата.

Гостите от Каварна така и не успяха да организират по-сносни атаки през целия мач, като преди почивката единствени Четин Садула на няколко пъти опита пробиви отдясно по нападението, но съотборниците му не успяха да завършат подобаващо вложения замисъл.

Още на почивката Ясен Петров предприе две смени, които раздвижиха играта на домакините. Вместо Сериньо Грийн и Даниел Младенов, на терена се появиха Владимир Гаджев и Жоазиньо. Бразилецът демонстрира чудесните си центрирания, но до гол така и не се стигна. Поне не до 88-та минута.

Преди това обаче, в 74-та минута на два пъти Йордан Господинов спаси мрежата си, след като отрази две последователни опасности пред вратата си. При второто спасяване, но едва на телевизионното повторение се видя, че топката е преминала голлинията.

В крайна сметка едва в 88-та минута се стигна до втори зачетен гол в мача, при това от дузпа. Главният рефер показа бялата точка, заради игра с ръка на Антон Димитров в наказателното поле, изработена от Георги Христов. Зад топката застана Александър Александров, който бе точен за 2:0. В даденото от съдията продължение Исмаил Иса надбяга защитата на гостите и с удар от границата на наказателното поле оформи класическия резултат – 3:0.

С трите спечелени точки Левски излезе на второ място в подреждането с 9 точки в актива си, след лидера Черноморец, който е с 10. Калиакра Каварна е на 11-а позиция с 4 точки.

Стартови състави:

Левски: Митрев, Ст. Станчев, Бензукан, Милиев, Щърков, Огнянов, Грийн, Александров, Младенов, Иса, Киров;

Калиакра: Господинов, Св.Петров, Д. Димитров, Ант. Димитров, Раденцов, Петков, Райчев, 15. Ант. Петров, Стефанов, Садула, Г. Станчев.