Локомотив Пловдив и Литекс завършиха при равенство 2:2, като всичко интересно в двубоя от четвъртия кръг на А група на Лаута се случи през първото полувреме.

С хикса помежду си и двата отбора пропуснаха да се изкачат на върха в класирането, където щеше да бъде някой от тях, ако беше взел трите точки в днешния мач.

Гостите от Ловеч откриха в осмата минута. Христо Янев центрира много добре, на първа греда Вилфред Нифлор се извиси и стреля точно в долния ляв ъгъл на вратата на Флориан Лучини.

Черно-белите изравниха бързо, след като удар на Юнес Бенжелюн срещна напречната греда, топката се върна в Здравко Лазаров и той с десния крак стреля ниско в долния ляв ъгъл на Виничиус. Електричката се разписа във втори пореден мач, след като бе точен и при победата срещу Сливен.

Локо Пловдив направи пълен обрат в резултата в 38-ата минута. След грешка на защитата на Литекс Базил де Карвальо нахлу в наказателното поле, финтира бразилския страж на оранжевите Виничиус и от 12-13 метра вкара в празната врата за 2:1 за смърфовете.

Радостта на феновете на домакините обаче не трая дълго, тъй като в 41-ата след много хубава атака на Сандриньо, бразилецът направи двойно подаване с Нифлор, излезе сам срещу Лучини и от точката на дузпата Сандриньо изравни за 2:2.

В 43-ата минута Нифлор можеше да вкара трети гол за Литекс, но изстрелът му с глава се удари в гредата и излезе в аут.

На почивката двамата треньори направиха общо три смени - една за смърфовете и две за оранжевите, но промените вместо да подобрят играта, се получи точно обратния ефект.

След като през първата част зрителите на Лаута видяха четири гола и една греда, през второто полувреме нямаше никакви опасности пред двете врати и логично се стигна до крайното 2:2.

Локомотив Пловдив е на трето място във временното класиране с осем точки, колкото има и четвъртият Литекс. Ловчанлии обаче са с по-лоша голова разлика.