Бившият футболист и треньор на ЦСКА Любослав Пенев може да се изправи, но с ракета в ръка срещу бившия №1 в тениса Борис Бекер пред погледа на премиера Бойко Борисов. Това може да се случи тази неделя на кортовете на ТК Левски в Борисовата градина от 19 часа. Условието обаче е, Пенев да се представи успешно на финалите на 15-тото юбилейно издание на „Загорка Тенис Къп” и да спечели заключителния турнир.

Племенникът на треньор №1 на ХХ век Димитър Пенев през последните години печели доста срещи на корта и сега е сред заявените 24 двойки, като ще си партнира с професионалиста Серафим Грозев. Сред професионалистите и аматьорите, които вече се знае, че ще вземат участие в мастърс турнира са Тодор Енев и Григор Фиданов, Тихомир Грозданов и Сава Събев, Цветан Михов и Петър Велев, Димо Толев и Димитър Арнаудов, Александър Лазов и Александър Асенов, като списъкът ще бъде попълнен до петък на техническа конференция преди турнира. По програма в събота между 9:00 и 17:00 часа ще бъдат изиграни срещите от груповата фаза и четвъртфиналите, а в неделя от 10:30 часа са двата полуфинала и от 17:00 часа финалът, който ще определи двойката победител. Шампионите освен наградата от посещение на финалния Мастърс за сезона в Лондон през ноември, ще се изправят срещу Борис Бекер и Маги Малеева на демонстративния мач от 19 часа.

Любослав Пенев се включва в битката от Про-Ам веригата с уайлд кард, а звездният гост Бекер пристига у нас в неделя, ще награди победителите, ще поздрави зрителите и в тандем с Маги Малееве ще се изяви на червения корт. Премиерът Борисов като любител на тениса, играл доста на кортовете на Левски се очаква като гост на финала.

24 двойки общо ще се борят за възможността да играят срещу Малеева-Бекер, като те ще бъдат разделени в осем групи.

Домакините ще изградят специална трибуна за 2 000 зрители. Билетите вече се продават с цена 5 лева, като за зрителите има безплатна бира, за децата – вода, а събраните средства ще бъдат внесени в новоучредения към клуба фонд „Таланти” за подпомагане на млади български тенисисти.