„Съдийството не беше обективно, не беше равностойно, не беше такова, каквото трябва да бъде на европейската сцена. Не беше такова, каквото например беше тук срещу Грузия. Ако беше такова ние щяхме да спечелим с 10 точки”, заяви на летище София старши треньорът на представителния ни състав по баскетбол Росен Барчовски след загубата от Полша в евроквалификациите.

„Не ни достигна малко шанс, малко късмет. Изпуснахме два фаула в решителен момент, когато мачът го бяхме обърнали и най-вече обективно съдийство. Играем в четвъртък, трябва да победим, после в неделя и ще гледаме другите резултати. Ние си гледаме нашите мачове. Отборът има характер, това е хубавото. Успява да пречупи противника накрая. Полша е силен отбор, аз съм доволен от тима. Изпълнихме плана. Бяхме убедени, че можем да спечелим, но не ни достигна малко”, коментира още Барчовски.

По повод слабата игра на натурализирания плеймейкър Ърл Калоуей, наставникът каза: „Напротив оправдава доверието. Ако очаквате от него да вкарва по 25 точки, да дава по 7 асистенции, да краде по три топки, да разиграва Филип Виденов и Костов, и вкарва и по 25 точки, ще трябва да го търсим в Лейкърс или Бостън. Разбира се и на мен ми се иска да направи някакво чудо, но аз смятам, че той е положителна личност за нашия отбор.”

На въпрос дали отборът ще трябва да преодолее евентуално разочарование след поражението в Катовице преди последното домакинство срещу Белгия Росен Барчовски заяви: „Имаше неудовлетворение, но не разочарование. Не е необходимо да се вдигаме. Момчетата са убедени Аз съм сигурен, че в четвъртък отборът ни ще бъде супер мобилизиран. Яд имаше- да, бяхме на крачка, но трябва и късмет малко. Изпуснатите фаулове се случват на всички отбори. Досега не сме губили мач поради тази причина. Щеше да е друго, но това не е нещо, за което да се напрягат играчите, защото никой не го е направил нарочно.”