Крилото на националния отбор по баскетбол Калоян Иванов сподели, че тимът ни е имал голям шанс да спечели мача с Полша, и само късмет и здрави нерви не са достигнали за ценна победа.

„Наистина, доста неприятна загуба. Само че не тежи на евентуалното ни класиране, по-важни са следващите два мача. Получи се така, защото накрая всеки сбърка по малко. Мачът вървеше добре, върнахме се от десет точки, накрая имахме шанс да изравним. Може би нервите, може би късметът не ни достигна, късметът е важен в такива квалификации,” каза близнакът.

„Съдийството винаги е фактор, в домакински мач винаги е малко повече „за” домакините. Но това не трябва да ни бърка. Имахме шанс за победа, ако бяхме малко по-концентрирани, можеше да измъкнем мача,” коментира той темата, която засегна националният селекционер Барчовски.

Относно предстоящите двубои – у дома с Белгия, и гостуване на Грузия, Калоян каза:„Всеки от двата мача е много важен, но този сега с Белгия е най-важен, защото без него, няма смисъл да ходим в Грузия. Надявам се хората да дойдат на ни помогнат и да бием в този мач, който ще е доста труден. Но все пак е вкъщи, и смятам, че отборът на Белгия е преодолим.”

България приема Белгия на 26 август, четвъртък, от 18 часа.