Трансферът на Килиън Шеридън от Селтик в ЦСКА продължава да интригува медиите в Шотландия. Вестник „Хералд” отделя сериозно внимание на нападателя, търсейки отговор на въпроса какво е накарало Шеридън да приеме офертата от България.

„Времето ще покаже дали той е направил правилния избор, но началото изглежда обещаващо", пише „Хералд”.

„Получих обаждане в началото на лятото и доста се колебаех дали да приема офертата. Не знаех много за клуба и за страната, но колкото повече говорех с хората, все повече започваше да ми харесва идеята да заиграя в ЦСКА", каза Шеридън пред Хералд, докато се излежаваше край басейна при 35-градусовата жега.

„Дойдох в София и клубът ме посрещна много добре, след което вече взех решението. Настанен съм в апартамент и градът изглежда много хубав. Единственият голям проблем е езикът. Говорих с Ейдън преди двамата да напуснем Селтик (Ейдън Маккийди премина от Селтик в Спартак Москва за 9,5 милиона паунда). В понеделник той ми пусна съобщение и ме попита как съм. Ейдън направи голям трансфер и той също усеща, че е взел правилно решение", продължи Килиън Шеридън.

Шеридън отлично знае как да взима важни решения. На 17 години той е изправен пред най-голямата дилема в живота си – офертата на австралийския Бризбейн Лайънс или шотландския Селтик. Избира Селтик и не съжалява за това решение.

„Не съжалявам нито за секунда и никога няма да съжалявам. Това беше голям опит за мен и винаги ще си спомням за този период в кариерата ми. Да започна срещу Манчестър Юнайтед на Селтик Парк и да играя срещу футболисти като Рио Фърдинанд, беше като сбъдната мечта. Имам много приятели и като се върна назад имам само хубави спомени в клуба. Трудно ми беше да напусна, но имах нужда да играя редовно и се надявам, че ще го постигна в ЦСКА", коментира още Шеридън.

Ирландецът не е притеснен, че треньорът, който го искаше в състава си - Павел Дочев, бе уволнен, тъй като назначението на Гьоре Йовановски е прието положително в отбора.

„Победихме ТНС в Лига Европа миналата седмица и сега се подготвяме за реванша. Надявам се да продължим напред, а в групите на турнира - кой знае, може да срещнем дори Селтик", каза още Килиън Шеридън.