Гардът на Бостън Селтикс Ражон Рондо е последният, отпаднал от състава на САЩ за Световното първенство, което стартира само след три дни. Така групата за Мондиала се изясни от само себе си, без да се наложи селекционерът Майк Кжижевски да прави труден избор.

„Ражон дойде при нас и помоли да бъде освободен от отбора, заради семейни проблеми. Той се представяше страхотно по време на подготовката, оценяваме труда му, и отдадеността към програмата ни. Подкрепяме го изцяло,” заяви шефът на USA Basketball Джери Коланджело.

Макар да бе обявена причина "семейни проблеми", в САЩ твърдят, че Рондо сам е взел решението, за да не рискува да бъде орязан в последния момент.

Рондо не игра при победата с 86:85 над Испания в неделя и е споделил пред близки, че усеща, че именно той ще е отпадналият.

Окончателният състав на САЩ: Чоунси Билъпс (Денвър), Тайсън Чандлър (Далас), Стивън Къри (Голдън Стейт), Кевин Дюрант (Оклахома Сити), Руди Гей (Мемфис), Ерик Гордън (ЛА Клипърс), Дани Грейнджър (Индиана), Андре Игуодала (Филаделфия), Кевин Лав (Минесота), Ламар Одъм (ЛА Лейкърс), Дерик Роуз (Чикаго) и Ръсел Уестбруук (Оклахома Сити).

Последната контрола на САЩ преди Световното първенство е тази вечер срещу Гърция.