От пресцентъра на Българския футболен съюз въведоха нови правила за работа с журналистите и отделните редакции. От страна на централата се опитват да се доближат до европейските традиции в тази посока, което налага да бъдат наложени тези промени.

Ето и съобщението до медиите:

„С началото на новия квалификационен цикъл за Евро 2012 в националния отбор на България - мъже и младежи, се въвежда правилник за работа с медиите. За улеснение на работата на журналистите, както и за запазване на спокойствието и концентрацията на повиканите в националния отбор футболисти, играчите ще говорят пред медиите само на предварително насрочени пресконференции, които ще бъдат официално оповестявани за всеки лагер на националния отбор.

На пресконференциите ще присъстват по двама футболисти, а отделно медиите ще имат възможност да разговарят и със селекционера Станимир Стоилов.

Индивидуални интервюта, без предварителна заявка по време на лагер с националния отбор - преди или след тренировки, футболистите от националния отбор няма да дават. Предварителна заявка за интервю може да бъде направена при пресаташето на националния отбор Павел Колев.

След получаването на съгласие от самия футболист и уточняване на времето и мястото за провеждането на индивидуалното интервю то може да се състои в присъствието на пресаташето на националния отбор.

Разговорите по телефона с футболисти от националния отбор без предварителното уведомяване на пресаташето на отбора не са желателни.

Треньорското ръководство и футболистите от националния отбор винаги са демонстрирали уважение към работата на журналистите и в бъдеще ще продължават да се стремят да поддържат коректни отношения с журналистите. В началото на квалификациите за Евро 2012 в Полша и Украйна желанието на всички нас е България да се представи добре срещу своите реномирани съперници и да намери място сред финалистите на първенството на Стария континент. В името на тази цел призоваваме за обективност от страна на медиите и предварително благодарим за разбирането.”