Българинът Григор Димитров не срещна никакви трудности срещу французина Лоран Роше и го победи с 6-1, 6-4, за да си гарантира място на полуфиналите на чалънджъра в Женева.

22-годишният французин се представи отчайващо в първия гейм, който бе спечелен за много кратко време от Димитров с 6-1. В началото на втората част обаче Роше проби българина, но това само ядоса Димитров. Първата ни ракета при мъжете записа два поредни пробива на сервис на противника си и поведе с 5-4 във втората част. Успехът обаче не дойде лесно.

При сервиса си за спечелване на мача Димитров допусна точка за пробив при 30:40 в полза на французина. Роше обаче не се възползва от нея и малко по-късно хасковлията затвори мача подобаващо - с ас. С тази победа Димитров добави още 14 точки към вече спечелените си 15 точки за АТP ранглистата от турнира и ще достигне място около 220-тата позиция в света. Още днес Димитров ще изиграе и полуфиналната си среща, като негов съперник ще бъде победителят от мача Жонатан Ейсерик - Давид Гофен