Финалният турнир от веригата Zagorka Tennis Cup 2010 стартира с двудневни срещи на кортовете на ТК „Левски-София” в столицата. Жребий определи разпределението на 24-те двойки от професионалисти и аматьори, които ще мерят сили в мастърс турнира. Двойката-победител ще се изправи срещу звездния тандем Борис Бекер – Маги Малеева, в демонстрационен мач пред българските любители на тениса утре от 19.00 часа.

Сред интересните сформирани Pro-Am двойки на турнира са Серафим Грозев – Любослав Пенев, Цветан Михов – Петър Велев, Тихомир Грозданов – Венцислав Александорв, Илия Кушев – Емил Йорданов, Александър Лазов – Александър Асенов, Теодор Бачев – Цветан Лъжански и др. В първия си мач от групата двойката Серафим Грозев – Любослав Пенев спечели с 6:3 над Илия Кушев – Емил Йорданов.

По повод на юбилейното 15-то издание на Zagorka Tennis Cup, Загорка покани у нас бившия номер 1 тенисист в света Борис Бекер, който ще награди победителите в турнира и ще изиграе специален демо мач срещу тях.

Принципът на провеждане на състезанието включва групова фаза и директни елиминационни двубои. Участниците са разпределени в 8 групи от по 3 двойки, които играят всеки срещу всеки по един нормален сет. Класиралите се на 1-во място 8 двойки в групите се поставят на обща схема, като играят на четвъртфинал един срещу друг, за да определят 4-те двойки за полуфинала. Четвъртфиналите и полуфиналите се играят до 9 гейма, като при 8 равни има тай-брек. Решителният финален двубой ще се играе по схемата два тай-брек сета, като вместо трети сет се играе дълъг тай-брек до 10 точки. Освен шанса да играе срещу Борис Бекер, двойката, спечелила Zagorka Tennis Cup, ще бъде изпратена в края на годината от Загорка на Мастърс турнира за мъже в Лондон.

Груповата фаза и четвъртфиналите се играят днес, а полуфиналните двубои са утре от 10.30 часа. Финалът и демонстрационният мач започват в неделя от 17.00 часа, като предвещават няколкочасово шоу за любителите на тениса и почитателите на Борис Бекер. Специална зона за забавление на Загорка в близост до кортовете ще повдига настроението на хората, които искат да видят на живо немската тенис звезда.

Средствата, събрани от продажбата на билетите за турнира, ще бъдат дарени на новоучредения фонд „Таланти” към ТК „Левски-София” за развитието на тенис надеждите на клуба.