Старши треньорът на Байерн Мюнхен Луис ван Гаал логично бе много ядосан след загубата на своя отбор с 0:2 от Кайзерслаутерн във втория кръг на Бундеслигата.

Холандецът разкритикува остро Томас Мюлер за непростимия пропуск, който направи в началото на мача и който според него е щял коренно да промени развоя на срещата.

Баварците бяха по-добрият отбор на терена, но направиха уникални пропуски, които ги лишиха поне от точката. Само за 66 секунди пък Кайзерслаутерн вкара два гола и така си осигури победата.

Решителната сцена според Ван Гаал се разигра в 24-та минута. Трима футболисти на Байерн излязоха сами срещу вратаря на Кайзерслаутерн Зипел. Топката бе в Мюлер, който обаче вместо да подаде на напълно свободните си съотборници, реши да стреля и не уцели вратата.

„Бяхме трима на един – това трябва да е гол. В такъв случай не можеш просто да кажеш, че си изпуснал шанс. Това трябва да е гол!”, коментира ядосаният наставник.

„Имаше двама играчи до него, трябваше да ги види. Ние сме Байерн Мюнхен и тук трябва да имаш ориентация”.

Филип Лам също отдаде загубата на многото пропуски: „Когато създаваш толкова много голови шансове, трябва да вкараш гол. Не играхме достатъчно добре, отпред последният пас не идваше там, където трябва”.