Българският национал Георги Пеев вкара изключително важен гол, в изключително важен момент за своя Амкар. Съставът от Перм се наложи с минималното 1:0 като домакин на Ростов в мач от 19-я кръг на руското първенство.

Полузащитникът, който дълго време се възстановяваше от контузия се завърна повече от триумфално, след като донесе успеха и важните три точки за своя състав срещу тима на друг българин Чавдар Янков.

Георги Пеев показа, че е готов за евроквалификациите срещу Англия Лондон (3 септември) и срещу Черна гора в София (7 септември), след като излезе като титуляр за Амкар и до 82-та минута, когато бе заменен, бе един от най-добрите за своя тим на терена. За отбора от Перм като титуляр започна и Захари Сираков, а Мартин Кушев влезе да помага на своите в 43-та минута. Капитанът на Амкар имаше няколко чудесни възможности за попадение в началото на второто полувреме, но не успя да ги реализира.

Друг български национал – Чавдар Янков, също взе участие в двубоя, но бе заменен в култовата 69-та минута.

Единственият гол в двубоя падна в 24-та минута след мощен удар от фаул на Георги Пеев и лек рикошет. Попадението може да се окаже изключително ценно за тима, заради неприятната ситуация, в която се намира в подреждането в Русия.

След края на двубоя руските медии не пропуснаха да отбележат заслугите на Георги Пеев, който „безусловно бе най-добрият на терена, може би поради факта, че футболът му е липсвал дълго време, заради контузията.”

След спечелените три точки Амкар се намира над чертата на изпадащите и все още има голяма опасност. Тимът от Перм е с 18 точки на 14-та позиция, докато Ростов е на 5-а позиция и се бори за участие в евротурнирите през следващия сезон.