Старши треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо бе подложен буквално на кръстосан разпит след старта на Примера Дивисион.

„Белият балет” завърши 0:0 в първия си мач в Испания срещу Майорка. 48 часа след двубоя португалският спец даде обширно интервю за „As”, в което обясни, че е просто треньор, а не магьосникът Хари Потър.

Обяснението на Жозе е простичко и отговорът му е резонен, с оглед на това, че не се гледа как започва, а как завършва сезонът: „Сезоните ми, когато бях треньор на Порто и Интер, също започнаха с равенства, но след това спечелих трофеи и с двата отбора. Аз също исках да спечеля при своя дебют. Първите мачове винаги са много странни. Байерн загуби този уикенд, Интер направи равен, Ювентус загуби, Манчестър Юнайтед направи хикс с Фулъм, Манчестър Сити загуби, но това е само началото.”

„Аз съм треньор, а не съм Хари Потър. Магията е фантастика, а футболът нещо реално. Знаете ли колко тренировки сме направили заедно с отбора, включително и с новите попълнения? Няма и десет. Повтарям. Няма и десет. Липсва ни толкова много, а за мен щеше да е много лесно да не променям нищо от миналата година. Играйте, както играхме миналата година и поддържаме схемата, която вече съществува. Това би било много лесно в началото на сезона, но би било подвеждащо. Не това е целта ни”, добави Моуриньо, който уточни, че Майорка е отбор, който умее да се защитава много добре.

Колкото до Йозил и Кедира, наставникът обясни, че за немските футболисти не е лесно в началото, защото не говорят испански и комуникацията е началото е трудна: „Търпение, трябва да им се даде време.”